İzmir - Muş Uçuş Bilgileri
1328 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1285 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 30 Dakika
Uçuş Süresi
|
Muş Ortalama Sıcaklık
En Ucuz İzmir - Muş Uçak Biletleri
İzmir Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
İzmir Muş Uçak Bileti
Tarihsel süreçte, bünyesinde yüzlerce medeniyeti barındıran ve her birinden farklı kültürel ögeleri toplayan Muş, yerli ve yabancı bütün tarih severlerin dikkatini çekmektedir. Nüfusu çok kalabalık olmayan ve bundan kaynaklı ziyaretçilerine daha sakin bir gezi imkanı sunan şehir, hem tarihi hem doğası ile adeta büyüleyici bir oluşum. Yine turizm bakımından son derece aktif olan İzmirli yolcularımız, Muş’a gelerek yine kültürel bir sermaye içinde kendilerini bulmaktalar.
İzmir’den Muş’a seyahat etmek isteyen misafirlerimiz, en uygun İzmir Muş uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı, sağlamış olduğu fırsatlar ve kampanyalar ile uygun fiyatlı uçak bileti konusunda kullanıcılarına yardımcı olmaya devam ediyor. Muş’ta tarihsel doku içinde kültürel tatil yapmak isteyenler için Muş rehberi sunan Bilet Dükkanı’ndan ucuz İzmir Muş uçak bileti satın alabilir, Muş’ta gezilip görülmesi gereken yerleri tadılacak yemekler ve alışveriş mekanları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı 1987’den beri uluslararası nitelikte hizmet vermeye devam ediyor. İzmir’in Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırlarında bulunan İzmir Havalimanı’na ulaşım şehir merkezinden son derece çeşitlidir. Ticari uçuş yoğunluğu bakımından Türkiye’deki dördüncü en işlek havalimanıdır. Şehir merkezinden İstanbul Havalimanı’na ulaşım; belediye otobüsü, HAVAŞ, taksi, araç kiralama ve İzban gibi birçok alternatif ulaşım yoluyla gerçekleşir.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Belediye Otobüsü ile Ulaşım
Şehir merkezinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmek isteyen yolcular genelde ESHOT’un sunmuş olduğu 200, 202, 204 ve 206 numaralı otobüsleri kullanır. İzmir Büyükşehir Blediyesi tarafından düzenlenen otobüsler Karşıyaka, Konak, Bornova ve Buca ilçelerinden aktarmasız bir şekilde Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlar. İzmirimkart kullanarak ödeme yapacağınız otobüs hatlarının sefer bilgileri ve saatlerin güncel ESHOT resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım
Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşmanın kolay ve hızlı yollarından biri de Havaş otobüsleridir. Şehrin uç noktaları dahil olmak üzere şehir merkezinden sunmuş olduğu güzergahları (Alaçatı, Alsancak, Çeşme, Karşıyaka/Mavişehir ve Urla) ile beraber Manisa ve Aydın’dan (Şehir Merkezi ve Kuşadası) da Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım imkanı tanımakta. Yolculuk süresi ve fiyat bilgisi güzergaha göre değiştiğinden dolayı öncesinde bilgi almak mantıklı bir tercih olabilir.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Taksiler en hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunan alternatiflerden biri. Herhangi bir saat ve konum kısıtlaması olmaksızın Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım için tercih edebilirsiniz. Özellikle havalimanına erişim süresini azaltmak ve eşya yükünü kolayca taşımak isteyen İzmir Muş uçak bileti olan yolcular, taksi kullanmaya daha sıcak bakabilir. Ancak ücret konusunda diğer alternatiflere göre daha pahalı olacağından dolayı öncesinde bilgi almanız gerekebilir.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
Adnan Menderes Havalimanı bünyesinde çeşitli seyahat acenteleri ve araç kiralama servisi sunan şirketler bulunmakta. Bu şirketlerin aynı zamanda şehrin çeşitli noktalarında bulunan (Alsancak, Karşıyaka, Alaçatı, vb.) ofisleri de mevcut. Buralardan kiralama yapacağınız araç ile çok rahatlıkla Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlayıp, havalimanı içerisinde acentelere aracınızı teslim edebilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na İzban ile Ulaşım
Şehirdeki ana metro hattıyla entegre olan İzban hattı ile havalimanına uygun ve hızlı bir şekilde ulaşım mümkün. ‘’Gittiğin kadar öde’’ sistemiyle çalışan İzban hattı banliyö tren sistemidir. İzmir Muş uçak bileti olan yolcuların birçoğu günümüzde trafik vb. durumlardan dolayı izban ile ulaşımı tercih ediyorlar. Belediye otobüslerinde olduğu gibi İzmirimkart ile ödeme yaptığınız bu toplu ulaşım alternatifinde şehrin birçok noktasından Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşma imkanını çok kısa bir seyahat süresi ile elde ediyorsunuz.
Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İzmir Muş uçak bileti olan yolcular “Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl giderim?” sorusunun cevabını arıyor. Şehir merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta olan Muş Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı olarak ziyaretçilerin karşılıyor. Sivil ve askeri alanda hizmet veren havalimanından dolmuşlar, taksi, araç kiralama şirketleri veya HAVAŞ otobüsleri ile şehir merkezine ulaşmak mümkün.
Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Muş Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım taksi ile hızlı ve rahat şekilde yapılabilir. 7/24 saat boyunca hizmet veren taksiler sizi gitmek istediğiniz adresin kapısına kadar götürür. Özellikle valiz yükü çok olan yolcuların en sık tercih ettiği ulaşım aracı taksidir. Taksiler, havalimanının iç hatlar terminalinde yolcu çıkışı önünde yer alır. Yolculuk süresi varış adresine göre farklılık gösterse de yaklaşık 20 dk sonra şehir merkezine gidilir.
Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama Şirketleri ile Ulaşım
Misafirlerimize bütçelerine uygun olarak araba kiralama hizmeti veren bu şirketlerle anlaşarak Muş şehir merkezine gitmek son derece güvenli ve konforlu. Özellikle tatillerinin devamında da ulaşımı rahat ve hızlı yapmak isteyen misafirlerimiz için araba kiralama şirketleri son derece mantıklı bir seçim olacaktır.
Muş Sultan Alparslan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ Otobüsleri ile Ulaşım
Havalimanı’ndan şehir merkezine giden HAVAŞ otobüsleri taksi veya araç kiralamaya göre daha uygun fiyatlı olduğundan yolcular tarafından sıklıkla tercih edilen bir seçimdir. Otobüslerin kalkış saatleri uçakların kalkış ve iniş saatin göre ayarlanmakta olup yolcularımız tarafından kontrol edilmesini öneririz.
Muş’ta Gezilecek Yerler
Tarihsel geçmişi Urartular ile başlayan Muş, günümüze kadar birçok kültürel sermayeyi bünyesinde biriktirmiş olup bugün turizme sunmaktadır. Diğer Doğu Anadolu Bölgesi illeri gibi karasal iklime sahip olmasından kaynaklı olarak Muş’un en uygun gezi tarihi ilk bahar aylarıdır.
Bingöl Dağları: Sönmüş volkanik dağ olan Bingöl Dağları, üzerindeki buzullar ve yüksek yapıları ile son derece dikkat çekici olup manzarası ile ziyaretçilerini büyülemektedir.
Bilican Dağları: Yılın neredeyse tamamında karlarla kaplı olan ve bu görüntüsü ile misafirlerini büyüleyen Bilican Dağları Muş’un Liz ve Bulanık Ovalararası’nda yer almaktadır.
Hamurpet Gölü: Akdoğan ölü olarak da bilinen Hamurpet Gölü, volkanik oluşumlu olup büyük ve küçük Hamurpet olmak üzere aslen iki göldür. Kış aylarında genellikle donmuş olan bu göl yaz aylarında kenarında piknik yapmak ve doğa gezileri yapmak için ziyaret edilen noktalar arasında bulunmaktadır.
Haçlı Gölü: Yine Muş’un Bulanık ilçesinde konumlanan Haçlı Gölü, volkanik kayaçlarla çevrili ve içinde barındırdığı alabalık ve aynalısazan balık türleri ile görülmeye değer bir göldür.
Muş Ovası: Türkiye’nin en büyük ovaları arasına giren ova dağlarla çevrili olması ile de ziyaret edenleri kendine hayran bırakmaktadır. İlk bahar döneminde ovada açan gelincikler zaten güzel olan manzarayı daha da etkileyici yapmaktadır.
Murat Irmağı: Muş’un Liz bölgesinde bulunan bu Irmak, yaklaşık 600 kilometre uzunluğunda olup ihtişamı ile Muş’a gelen misafirlerimizin görmesi gereken yerler arasında!
Muş’ta Ne Yenir?
Hayvancılık ve tarımın gelişmiş olduğu bu şehirde, mutfak kültürü de bundan fazlasıyla etkilenmiştir. Kuru sebzeler, etler ve hayvansal yağlar hakim olan Muş mutfağındaki enfes yiyecekler tadan misafirlerimizi kendine hayran bırakmakta.
Hez Dolması: Lahana dolmasının Muş yorumu diyebileceğimiz bu lezzet, kuşbaşı et ile yapılmakta olup lezzeti ile farkını ortaya koymaktadır.
Çorti: Yine lahana ve çeşitli baharatlarla hazırlanan çorti, aslında bir turşu çeşidi olmasına rağmen içerisinde sirke barındırmaz. Yazın hazırlanan bu turşu ancak kışa hazır olur. Sonrasında bulgurlu köftelerin soğan ve reyhan ile birlikte kaynatılması ile hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek misafirlerimize sunulmakta!
Muş Böreği: Her öğün yenen Muş böreğinin içerisinde tabi ki kıyma var! Üzerine tereyağı dökülerek servis edilen bu böreği et ve hamur işi sever misafirlerimizin mutlaka denemesine öneririz!
Muş Köftesi: Muş’un yöresel lezzeti olan Muş köftesi, bulgurlu ve etli hamurun hazırlanarak harçla doldurulması ve ardından haşlanması ile hazırlanır.
Keşkek: Buğday ve etin bir arada pişirilmesi ile oluşan bu enfes lezzet Türkiye’nin birçok noktasında özel günlerin vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Muş’a ziyarete gelen misafirlerimiz bu yöresel yemeğin Muş versiyonunu da mutlaka denemeli!
Teter Helvası: Ekmek, pekmez ve cevizle hazırlanan bu enfes helva, Muş’un ünlü tatlılarından! Kaymak ile servis edilen bu tatlıyı Muş’a gitmişken mutlaka deneyin!