Kayseri Uçak Bileti

Kayseri Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
-2ºC
6ºC
Parçalı Bulutlu
Paz
-2ºC
8ºC
Güneşli
Pts
-2ºC
6ºC
Güneşli

Kayseri Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Gaziantep Samsun Uçak Bileti
Popüler Havayolu
Giresun İstanbul Uçak Bileti

Kayseri Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Kayseri uçakla Ankara'dan 50 dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 10 dakika sürer.
Kayseri'ye gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya yaz aylarıdır.
Kayseri en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Kayseri uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Kayseri Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kayseri'de Ne Yenir?

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


İç Anadolu’nun tarihine şahit olmak, doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak ve lezzetli Kayseri yemeklerini tatmak için ucuz Kayseri uçak bileti alanları Kayseri Havalimanı karşılar. Kayseri şehir merkezine ulaşım için çeşitli seçenekler bulunur. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine; belediye otobüsleri, HAVAŞ servis otobüsleri, taksi, özel transfer ve araç kiralama yöntemi ile gidilir.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım ekonomik olmasından dolayı genelde belediye otobüsleri ile yapılır. 100, 101 ve 271 olmak üzere 3 farklı hat numaraları otobüs Kayseri şehir merkezinin çeşitli noktalarına ulaşım sağlar. Gelen yolcu kapısının çıkışında yer alan 1312 numaralı duraktan hareket eden otobüsler Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlar. Otobüs saatleri iç hatlar uçuşlarına göre düzenlenir. İşte Kayseri şehir merkezine ulaşım için otobüs güzergahları:  

100 hat numaralı otobüs:  

Havalimanı - Havalimanı Yolu 3 - Havalimanı Yolu 2 - Havalimanı Yolu 1 - Mustafa Kemal Paşa Bulv. 1 - Yunus Emre Camii - Alpaslan Okulu - Yeni Mahalle Meydanı - Mevlana 2 Mit Binası - Mevlana Plevne 4 - Mevlana Plevne Cad. 3 - Mevlana Plevne Mah. 260. Yıl Okulu - Mevlana Plevne 1 - Mevlana Çelik Bilek Apt. - Mevlana 1. Cadde Makro Market - Mevlana 1. Cadde Veterinerlik Okulu - Adliye 1 – Devlet Hastanesi - Hastane Cad. 3 - Hastane Cad. 5 - İnönü Bulvarı 1. Aktarma Durağı - Kayseri Lisesi - Park Alanı  

101 hat numaralı otobüs: 

Havalimanı - Havalimanı Yolu 3 - Havalimanı Yolu 2 - Havalimanı Yolu 1 - Mustafa Kemal Paşa Bulv. 1 - Yunus Emre Camii - Alpaslan Okulu - Yeni Mahalle Meydanı - Mevlana 2 Mit Binası - Mevlana Plevne 4 - Mevlana Plevne Cad. 3 - Mevlana Plevne Mah. 260. Yıl Okulu - Mevlana Plevne 1 - Mevlana Çelik Bilek Apt. - Mevlana 1. Cadde Makro Market - Mevlana 1. Cadde Veterinerlik Okulu - Adliye 1 - İstasyon Cad. Çevreyol Kavşağı - İstasyon Cad. Hacı Kılıç Camii - Medrese 1 - Hunat 1 - Yoğunburç Sur Dibi Aktarma Durağı - Şehir Merkezi Son Durak - Park Alanı  

271 hat numaralı otobüs:  

Havalimanı - Kanal Boyu 1 - Kanal Boyu 3 - Kanal Boyu 7 - Seyrani 5 - Seyrani 7 - Seyrani 9 - Köşe 1 - Lokal - Lokal 1 - Lokal 3 - Halk Eğitim - Mevlana 2 Mit Binası - Opet 1 - Doğumevi 1 - Nato 3 - Sivas Bulv. Büyükşehir Belediye 7 - Sivas Bulv. Ordu Evi 9 - Hunat 1 - Ahi Evran Zaviyesi 3 Aktarma Durağı

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ ile Ulaşım


Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hızlı ve uygun fiyatlı olmasından dolayı genelde HAVAŞ ile sağlanır. Uçak seferlerine göre ayarlanan HAVAŞ servisleri gelen yolcu terminal binasının çıkış kapısında yer alır. Her uçak inişinde tüm yolcular inmesi ve bagaj alımının bitmesinin ardından kalkar. HAVAŞ otobüsleri Kayseri şehir merkezine trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakikada ulaşır. İşte Kayseri havaş durakları: Kayseri Forum AVM - Tren Garı - Yeni Sanayi DSİ Kavşağı - Eski Şeker Karayolu - Kayseri Otogar

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için rahat olması nedeniyle taksi ile de gerçekleşir. Kayseri şehir merkezine ulaşım 7 gün 24 saat taksi ile sağlanabilir. Yolculuk süresi ve ücreti yolcuların gittiği yere göre değişir. Özellikle valizi çok olan ziyaretçiler havalimanı önünde bulunan taksileri kullanarak hızlı bir şekilde gitmek istediği yere gidebilir.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Kayseri seyahatini konforlu bir şekilde sürdürmek isteyen misafirler genelde araç kiralama yöntemini tercih eder. Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım ne konforlu şekilde araç kiralama ile gerçekleşir. Yolcular ister havalimanı binasında isterse gelmeden önce online rezervasyon yoluyla araç kiralayabilir. Araç kiralama gerçekleştikten sonra Kayseri şehir merkezine ulaşım son derece kolaydır.

Kayseri’de Gezilecek Yerler


Tarihin izlerini geçmişten günümüze başarıyla taşıyan Kayseri çok sayıda esere ve doğa güzelliğine sahiptir. Selçuklu ve Osmanlı döneminden esintileri misafirlerini büyüler. Şehir tarihi, kültürü ve mimarisiyle zengin olmasından dolayı her yıl yerli ve yabancı turisti ağırlar. Bilet Dükkanı üzerinden uygun fiyatlı Kayseri uçak bileti satın aldıktan sonra seyahatinizi planlayabilirsiniz. İşte Kayseri’de gezilecek yerler: 

Osmanlı Sokağı: Kayseri’de gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alan Osmanlı Sokağı çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı dönemden izler taşır. Ali Dağı’nın eteklerindeki Talas, Ermeni, Rum ve Türklerin tehcir ve mübadele dönemlerine kadar birlikte yaşadığı sokaktır. Sokakta Ermeni evleri, taş cami ve kiliseden devşirme camiler bulunur. 

Panaya Kilisesi: Tablakya mahallesinde 1886 yılında Osmanlılar zamanında inşa edilmiş olan kilise, Hristiyanların gitmesinden sonra 1926 yılında cami şeklinde kullanılmaya başlamıştır. 

Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri: Geçmiş dönem yaşamın en iyi örneklerinden biri olan yapıdır. Kapadokya’daki yeraltı şehirleri ile benzerlik gösterir. Yıllar önce insanlar volkanik kayaları oyarak yaşam alanı oluşturmasıyla ortaya çıkmıştır. İçerisinde şırahane, mutfak ve şapel gibi bölümler görmek mümkündür. 

Kayseri Kalesi: Günümüze kadar sapasağlam kalmasını eşsiz mimarisine borçlu olan Kayseri Kalesi’nin 1500 yıllık olduğu tahmin edilir. Bizanslılar tarafından inşa ettirildiği düşünülür. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan kale günümüze yıkılmadan gelmiştir. 

Kurşunlu Camii: Mimar Sinan’ın Kayseri’deki tek eseridir. 1573 yılında inşaa edilen caminin asıl adı ise Hacı Ahmet Paşa Camisi’dir. Ancak ana kubbesinin kurşunla kaplı olmasından dolayı “Kurşunlu Cami” olarak adlandırılır. 

Hunat Hatun Camii ve Külliyesi: Görüşündeki heybetiyle ziyaretçilerini etkileyen külliye Kayseri uçak bileti alarak şehri ziyarete gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alır. Alaeddin Keykubad’ın karısı, II. Keyhüsrev’in annesi Mahperi Hatun tarafından 1237-1246 yılları arasında inşa edilmiştir. 

Meryem Ana Kilisesi: Hangi tarihte inşa edildiği tam olarak bilinmese de 19. yüzyılda yaptırıldığı düşünülür. Meryem Ana Kilisesi, günümüzde restore edilerek kütüphane haline getirilmiştir. Kitapseverlerin vazgeçilmez mekanı olan Meryem Ana Kilisesi 24 saat açıktır. 

Gevher Nesibe Medresesi: Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan Kayseri’de görülmesi gereken yerler arasında Gevher Nesibe Medresesi mutlaka yer alır. Rivayetlere göre Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev, veremden kaybettiği kız kardeşi Gevher Nesibe’nin vasiyeti üzerine 1204’te inşa ettirmiş.

Kayseri’de Ne Yenir?


Kayseri tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında lezzetli mutfağı ile de dikkat çeker. Kayseri Mantısı: Kayseri’de ne yenir sorusunun akla gelen ilk cevabı kayseri mantısıdır. Bir kaşığa 40 tane sığar efsanesini doğrulaya ve lezzeti ile hafızalara kazınan Kayseri mantısı yöresel yemekler arasından listenin başını çeker. 

  • Pastırma: Çiğ sığır etinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak çemen haline getirilmesi ve etin kaplanmasıyla oluşturulmasına denir. Geçmişi 17.yüzyıla kadar uzanır. 
  • Kıymalı Yağlama: Hem et hem de hamur işi severlerin bayılacağı kıymalı yağlama Kayseri’de ne yenir sorusuna verilecek en güzel cevaptır. 
  • Develi Cıvıklısı: Konya’nın etli ekmeğini aratmayacak lezzettir. Develi cıvıklısı kuşbaşı et ile hazırlanır. 
  • Pöç Yemeği: Kayseri’ye has bir lezzettir. Pöç kebabı olarak bilinen et yemeği dananın pöç denen kısmından yapılır. 
  • Çiriş Yemeği: Kayseri ve Erzurum bölgesinde meşhur olan bir ot yemeğidir. Mevsimlik hazırlanan bu lezzet çiriş otundan yapılır. 
  • Tahinli Yaprak Sarması: Kayseri'nin ilçesi Talas'a özgü bir lezzettir. Uygun fiyatlı Kayseri uçak bileti alarak şehri keşfeden herkesin mutlaka tahinli yaprak sarmasını tatması gerekir. 
  • Nevzine Tatlısı: Kayseri yöresine özgü olan Nevzine tatlısı özellikle özel günlerin vazgeçilmezidir. Genelde bayram günlerinde misafirlere ikram edilirken lezzeti ile hayran bırakır. 


Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı Kayseri uçak bileti satın alarak hem Kayseri’nin hayran bırakan tarihine, huzur veren doğasına ve tad damaklarda kalan lezzetlerine şahit olabilirsiniz.