Muş Uçak Bileti

Muş Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Cts
-9ºC
-1ºC
Güneşli
Paz
-10ºC
-1ºC
Güneşli
Pts
-9ºC
-2ºC
Güneşli

Muş Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu
Ajet Logo

Muş Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Muş uçakla Ankara'dan 1 saat 30 dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 20 dakika sürer.
Muş'a gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya yaz aylarıdır.
Muş en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Muş uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Muş Şehir Merkezine Ulaşım
Muş’ta Kalınacak Oteller
Muş’ta Ne Yenir?
Muş’ta Gezilecek Yerler

Muş Şehir Merkezine Ulaşım


Muş şehir merkezine 18 km uzaklıkta yer alan ve 1992 yılından itibaren kullanımda olan Muş Alparslan Havalimanı’nda Ankara ve İstanbul arasında karşılıklı ve düzenli olarak uçuş seferleri gerçekleştirilmektedir. Havalimanından Muş şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır sizler için anlattık.

Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım


Muş Alparslan Havalimanı ve şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren, Muş Belediyesi’ne ait belediye otobüsleri ile Bitlis’in Tatvan ilçesine de ulaşım sağlamanız mümkündür. Belediye otobüsleri havalimanından, uçakların iniş saatlerine göre hareket etmektedir.

Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Muş Alparslan Havalimanı’ndan şehir merkezinde bir noktaya direkt ulaşım sağlamak istiyorsanız en hızlı ve konforlu şekilde ulaşım gerçekleştiren taksileri tercih edebilirsiniz. Havalimanı, şehir merkezine yakın bir konumda olduğu için taksi ile yolculuk çok pahalıya da gelmeyecektir.

Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Servis ile Ulaşım


Havalimanında hizmet veren Havaş ya da Nurevşam Turizm servisleri, uçakların iniş yaptıkları saate göre hareket ederek şehir merkezine ulaşım sağlamaktadır.

Muş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Muş’ta bulunduğunuz süre içerisinde ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamak ve kısıtlama ile karşılaşmamak için Muş Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketleriyle anlaşarak istek ve ihtiyaçlarına uygun bir aracı kiralayabilirsiniz. Dönüş uçuşunuzdan birkaç saat önce kiraladığınız aracı ilgili araç kiralama ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.

Muş’ta Kalınacak Oteller


Muş’ta birkaç gün geçirecekseniz ve nerede kalınır karar veremediyseniz Bilet Dükkanı üzerinden Muş konaklama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Her bütçeye uygun konaklama imkanı bulabileceğiniz Muş’ta rahatlık ve konforu önceliğine koyanlar modern yapısıyla tüm ziyaretçilerin beğenisini toplayan Muş Grand Hotel’de konaklama sağlayabilirler.

Muş şehir içinde gezilecek yerlere yakın bir konumda kalmak istiyorsanız Mir Hotel’de ya da Hotel Diyar Paris’te kalmayı düşünebilirsiniz. Muş’un tek 4 yıldızlı oteli olan Hotel Diyar Paris’te bedensel ve ruhsal rahatlama elde edebileceğiniz bir spa salonu ve tatilinizi daha da tatlandıracak lezzetlerin bulunduğu bir pastane de mevcuttur.

Muş’ta kalınacak otellere Bilet Dükkanı üzerinden göz atabilir, beğendiğiniz otele en uygun fiyatlarda rezervasyon yapabilirsiniz.

Muş’ta Ne Yenir?


Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olan Muş’ta enfes tada sahip pek çok yöresel yemek mevcuttur. Etin temel bir yer edindiği Muş’ta ne yenir sizler için tanıttık.

  • Hez Dolması: Lahana ile hazırlanan Hez Dolması harcı yaygın olarak kıyma ile hazırlansa da Muş yöresinde baharatla harman edilen kuşbaşı et konularak hazırlanmaktadır.
  • Muş Köftesi: Muşlular tarafından sık sık yapılan ve severek tüketilen Muş köftesi, daha iyi tanıdığımız içli köfteye benzemektedir. İçli köfteden farklı olarak hamuruna da kıyma konulan Muş köftesi suda haşlandıktan sonra tereyağlı ve salçalı sos ile servis edilmektedir.
  • Cavbelek: Muş yöresinde kurut olarak da adlandırılan cavbelek bulgurdan yapılan geleneksel bir pilavdır. Cavbelek, bulgur pilavı şeklinde pişirildikten sonra ortasına çukur açılıp buraya ayran haline getirilmiş yoğurt ve yoğurdun üzerine de kekikli tereyağı eklendikten sonra servis edilmektedir.
  • Mırtoğe: Muş kahvaltısının vazgeçilmezlerinden olan mırtoğe un ve yağı kavurduktan sonra içerisine yumurta kırıp tavada kızartılması şeklinde hazırlanmaktadır.
  • Herse: Anadolu’da keşkek diye tanıdığımız bu yemek Muş’ta kendi yöresine uyarlanmış bir şekilde tüketilmektedir. Kutlamalarda yaygın olarak yapılan herse bulgur ve et ile hazırlanmaktadır.
  • Teter Helvası: Muş yöresine ait en meşhur tatlılardan biri olan teter helvası ekmek, pekmez ve ceviz ile hazırlanmaktadır. Pekmez iyice kaynatıldıktan sonra tereyağı eklenip sonrasında da parçalanan ekmeklerin bu karışıma eklenmesiyle hazırlanan tatlı, üzerine fındık ya da ceviz serpilerek servis edilmektedir.


Muş’ta Gezilecek Yerler


Türklerin Anadolu’da adım attıkları ilk yerlerden biri olan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Muş’ta tarihi değerlerin yanında pek çok doğal güzellik de mevcuttur. Türklerin Anadolu’daki tarihlerinin önemli bir yeri olan Muş’ta gezilecek yerleri sizler için tanıttık.

  1. Bingöl Dağları

    Bingöl Dağları, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, Bingöl ve Muş illerinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Muş’un Varto ilçesinden 3193 metre yüksekliğe kadar çıkan Bingöl Dağları izlenebilmektedir.

  2. Hamurpet Gölü

    Hamurpet Gölü, Varto ilçesinin kuzeybatısındaki Hamurpet Dağları’nın batısında, volkanik olarak meydana gelmiş iki adet gölden oluşmaktadır. Kış aylarında donan Hamurpet Gölü çevresinde ördek, kaz, turna ve kudura rastlamanız mümkündür.

  3. Haçlı Gölü

    Muş’un Bulanık ilçesinin güneyinde yer alan Haçlı Gölü, çevresi volkanik kayaçlarla çevrilmiş olan bir tür tatlı su gölüdür. Haçlı Köyü’nün adını alan bu göl kış aylarında donmakta ve hayran kalacağınız bir manzaraya bürünmektedir. Haçlı Gölü, Kızılkopan Volkanı yükselerek meydana gelmiştir ve gölde alabalık ile aynalısazana sıklıkla rastlanmaktadır.

  4. Malazgirt Ovası

    Muş’un doğusundaki Malazgirt ovası güneyde Süphan Dağı’na ve güneydoğuda Murat Irmağı’na komşu bulunmaktadır.

  5. Muş Ovası

    1650 km2 büyüklüğünde bir alana yayılmış olan Muş ovası, Türkiye’nin en büyük ovalarından biridir. 80 km uzunluğa ve 30 km genişliğe sahip olan ovanın güneyinde Haçreş Dağları, kuzeyinde Şerafettin Dağları ve doğusunda Nemrut Dağı yer almaktadır. Her yıl mayıs ayında gelinciklerin açtığı Muş Ovası’nda fotoğrafçılık aktiviteleri yapmanız da mümkündür.